Főoldal | Kedvencekhez!

kockaBudapest:

1186 Budapest, Zádor u. 3.
Tel: 30/954-5961
1151 Károlyi Sándor út 154/B
Tel: 30/914-0666
1037 Kunigunda u. 82-84.
Tel: 30/513-1454

kockaMaglód

Wodiáner telep, 089/21 hrsz.
Tel: 30/686-5023

kockaSzékesfehérvár

Kissós u. 4.
Tel: 20/561-8803

kockaGyőr

Fehérvári út 75.
Tel: 30/700-4179

kockaSopron

Ipar krt. 2.
Tel: 30/445-1525

kockaSzombathely

Jávor u. 14.
Tel: 30/280-7777

kockaSzeged

5.sz főút mellett
Tel: 30/488-8427

kockaDebrecen

Házgyár u. 17.
Tel: 30/141-2430
 

kockaMobilgyár(T.újváros)

Tel: 30/141-2430


kockaKÖZPONT

1186 Budapest, Zádor u.3
Tel
: 1/433-4830
Mobil
: 30/678-1702
email: office@betonpartner.hu
 

 

Elméleti és gyakorlati tanácsok

A beton sokkal több, mint aminek első pillantásra látszik. Aszerint, mire használjuk, különböző fajtájú betonok állnak rendelkezésünkre: a statikai követelmények, a bedolgozás sebessége, a külső hőmérséklet és számos további kritérium határozza meg, milyen betont kell alkalmaznunk.

A beton manapság egy high-tech termék

avagy miért is kellene professzionális tanácsot kérnie, mielőtt hozzákezd a betonozáshoz?

A választás nehézségei

A beton sok magánépítkező szemében csupán egy szürke massza, ami idővel megszilárdul. Valójában azonban sokkal több ennél. A felhasználás céljától függően minden esetre találunk megfelelő betonfajtát. A betonnak ugyanis nemcsak a statikai, hanem a bedolgozási gyorsaság, a külső hőmérséklet és sok egyéb tényező által támasztott követelményeknek is meg kell felelnie.

A beton lendületbe hozza ötleteit

Az is sokszor előfordul, hogy a cégünk egy kompetens munkatársa tanácsadás keretében új, költséghatékonyabb megoldásokat talál mind a betonfajta kiválasztására, mind pedig a munka lefolyására nézve. Így például a kötéslassító vagy kötésgyorsító hozzáadása a betonhoz csökkentheti az összköltséget, mivel ezáltal jobban tud igazodni a munkatempóhoz. Vagy ha például pumpálható betont használ, megspórolhatja a daruköltséget vagy a betonnak a bedolgozás helyére való manuális elszállítását.

Használja fel a profik tapasztalatait

Amilyen korán csak lehet, használja fel a profik transzportbeton területén szerzett bőséges tapasztalatát – munkatársaink szívesen ellátják Önt tanácsokkal a transzportbeton alkalmazásával kapcsolatban és készítenek Önnek ajánlatot – bármiféle kötelezettség nélkül.

A lap tetejére

Minőségi eltérés beton és beton között

avagy miért nem mindegy, mire és miből építi a házát?

Mit jelent a minőség?

A minőség egy nagyon tág fogalom. Cégünk nem elégszik meg ezzel, és hogy a beton minőségéhez a legkisebb kétség se férjen, a folyamatos minőségellenőrzés mellett rendszeres időközönként független szakértők által bevizsgáltatjuk üzemeinket és termékeinket. Így Ön biztos lehet benne, hogy az általunk leszállított beton minden tekintetben megfelel a mindenkor érvényes szabványelőírásoknak és hosszú élettartamú lesz, míg a helyben, saját kezűleg, vagy a kőműves által kevert betonokról ez nem mondható el.

Miért is ragaszkodjon a minőségi betonhoz?

A betonok közötti minőségi különbséget nem lehet azonnal észrevenni. A betonozási munkálatok befejezését követően talán évekig, de lehet, hogy csak az első tél végéig örülhet új otthonának, kerítésfalának vagy teraszának. Ekkor azonban már jelentkezhetnek a betonban a súlyos, minőségi hiányosságokra utaló problémák.

Minőségi problémák könnyen adódhatnak, még ha egy tanult iparos szállította és dolgozta is be a betont. És ha az eredeti költségekhez hozzáadja a javítások költségét, mindenképp magasabb összeget kap, mintha már az elején a transzportbetont választotta volna. Ragaszkodjon hát minőségileg ellenőrzött betonjainkhoz.

A lap tetejére

A költségek nem merülnek ki a beton árában

avagy miért is kellene pontosan ellenőriznie, mennyibe kerülnek a betonozási munkálatok valójában?

Olcsóbb-e saját kezűleg?

A magánépítkezőknek saját erejüket és sokszor az egész baráti társaságot be kell vetniük, hogy a saját házról alkotott álmukat megvalósítsák. Ha pedig megkapjuk a transzportbeton árajánlatot, erős a kísértés, hogy magunk vágjunk neki a betonozásnak. Víz ugye van, homokot, sódert és cementet olcsón kapni a TŰZÉP-nél. Ezzel viszont még koránt sincs elintézve a dolog! Minden anyagot a helyszínre kell ugyanis szállíttatni, majd ott tárolni. Betonkeverőt is kell venni vagy bérelni, ami árammal működik. A saját kezű munka ingyenes. A barátokon viszont, akiket nagy nehezen sikerül egy-egy napra összehívni, és akik nagy erőkkel felvonulnak az építkezésen, nem igen spórolhatunk – őket legalábbis bőségesen meg kell vendégelni. És ha a betonozás aztán elkészült, valakinek még fel is kell takarítania a tároló helyeket, és gondoskodni kell a fel nem használt anyagok elszállításáról, valamint vissza kell vinni a kibérelt vagy kölcsönkapott gépeket, szerszámokat. A vonal alatt, ha őszinték akarunk lenni magunkhoz, egy sírni valóan magas összeget kapunk, ami nehezen állja meg a helyét egy professzionális transzportbeton árajánlattal szemben.

Spórolni rossz helyen is lehet!

De nem csak az anyagon való spórolásról van szó. Transzportbetonnal mindenekelőtt gyorsabban megy az építkezés – és az idő pénz.

És egyszer talán arról is megéri elgondolkodni, hogy saját magához vagy a barátokhoz ugye mégsem fordulhat kártalanítás miatt, ha mégis becsúszna valami hiba?

A lap tetejére

A transzportbeton minden további nélkül pumpálható

avagy miért nem kell lemondania a transzportbetonról még kényes helyzetekben sem?

Nem csak folyadékokat lehet pumpálni!

A transzportbeton a szállításkor nem folyékony bár, de plasztikus. És ez a plasztikus transzportbeton egy úgynevezett betonpumpával pontosan oda pumpálható, ahol szükség van rá.

Mikor van értelme betonpumpát alkalmazni?

Betonpumpát akkor van értelme alkalmazni, ha:

A betonpumpa számára nincs túl nehéz feladat

A betonpumpa végeredményben ugyanolyan flexibilis, mint a kerti slag. Legyen szó akár 300 m-es távolságról a földön, vagy 50 m-es magasságról - akár tetőkön keresztül -, a modern betonpumpák számára egyik sem jelenthet akadályt. Mindenféle betonpumpát rendelkezésére tudunk bocsátani, függetlenül a megrendelés volumenétől. Értékesítőink vagy diszpécsereink szívesen tájékoztatják Önt a részletekről.

A lap tetejére

Porciózhatóság

avagy miért nem csak a nagy építkezéseknél okos és kedvező dolog transzportbetont alkalmazni?

Az idő pénz!

A transzportbeton-vásárlás egyik legfőbb előnye, hogy időt és ezzel együtt természetesen munkaidőt spórolhat vele, amit ugye meg kell fizetnie. Ebben a tekintetben nincs különbség kis és nagy építkezések között: a transzportbeton alkalmazása mindenhol lehetséges és kifizetődő. És akkor sem kell lemondania előnyeiről, ha csak egy köbméternyire van szüksége.

Ha egyedül csinálja, kis mennyiségnél is el kell viselnie a betonozással járó összes kellemetlenséget

Akkor is, és különösen akkor, ha csak kis felületet kell betonoznia, mint pl. az új teraszt vagy a kert körüli kerítés lábazatát, el kell viselnie a saját kezű betonkeverés minden kellemetlenségét, ami az anyagtárolással, a keveréssel majd a maradék anyag eltávolításával jár. És mindezt legtöbbször akkor, amikor a homokrakás helyére tulajdonképpen már virágokat akart volna ültetni.

Minden a szervezésen múlik

Ha azonban időben felkeresi értékesítőnket, ők biztosan megtalálják a módját, hogy Ön kis mennyiségeknél is költségtakarékosan élvezhesse a minőségileg ellenőrzött transzportbeton minden előnyét.

A lap tetejére

© Betonpartner Magyarország Kft. | 2021-05-06 22:12:52 | Weboldal készítésGo to top