You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Betontechnológia

betontechnológiA

Általános ismertető
A Betonpartner Magyarország Kft szakemberei tevékenységeikben nagy hangsúlyt fektetnek a Vevői elvárások maximális kielégítésére. A Betonpartner Magyarország Kft Központi Betonlaboratóriuma nagy figyelmet fordít a betontechnológiára és folyamatos ellenőrzés mellett garantálja Önnek a legjobb minőséget. Ennek érdekében az adalékanyag folyamatos mintavételezése annak szemeloszlási és agyag-iszap tartalom vizsgálata, a cementek külső akkreditált labor által történő vizsgálata és a legjobb betonadalék szerek alkalmazása az alapja a minőségi beton előállításának.
 
Szolgáltatások
Ügyfeleink számára a helyszíni konzisztencia mérést, mintavételezést, próbakocka készítést, esetenként frissbeton légtartalom vizsgálatot, frissbeton testsűrűség mérést és víz/cement tényező meghatározását is megoldjuk.
A Laboratórium rendelkezik a Magyar Közút Állami Közútkezelő Fejlesztő Műszaki és Információs Közhasznú Társaság által a 1147/2006 számon nyilvántartott jártassági vizsgálattal mely alapján a megszilárdult beton nyomószilárdsági és vízzáróság vizsgálatait elvégezheti és arról jegyzőkönyveket állíthat ki.
MSZ 4719:1982 és az MSZ 4798-1:2004 szabvány szerint a Laboratórium a vevői igényeknek megfelelően foglalkozik betonreceptúra tervezéssel és betontechnológiai szaktanácsadással. Igény szerint ügyfeleink számára építési helyszínen történő frissbeton vizsgálatokat is végzünk.
 
Üzemek minősítése
A szabványok által előírt követelmények megfelelése céljából hatékony minőségirányítási rendszerrel rendelkezünk. Termelési folyamatainkat, üzemeink működését a Marton Szakértő Iroda Kft. tanúsítja, valamennyi üzemünk rendelkezik a CEMKUT Kft. üzemi gyártásellenőrzési megfelelőségi tanúsítványával.
 
Minőség
Magas műszaki színvonalú üzemeinknek és laboratóriumunknak köszönhetően ügyfeleink számára a legmegfelelőbb betonkeveréket állítjuk elő és biztosítjuk az egyéb szolgáltatásokat. Cégünk minden alkalmazottja szakmai tudásával és felelősségével járul hozzá a minőségi beton előállításához és a vevői megelégedettséghez. A cég minden munkatársa felelős saját munkája minőségéért, tisztában van a Minőségirányítási Kézikönyvben és a Gyártási Ellenőrzési Kézikönyvben foglaltakkal és annak alkalmazásával.

Betonüzemeink elérhetőségei

Tovább az üzemekhez

Ha ajánlatot szeretne kapni

Tovább az ajánlatkéréshez

A beton sokkal több, mint aminek első pillantásra látszik. Aszerint, mire használjuk, különböző fajtájú betonok állnak rendelkezésünkre: a statikai követelmények, a bedolgozás sebessége, a külső hőmérséklet és számos további kritérium határozza meg, milyen betont kell alkalmaznunk.

A beton manapság egy high-tech termék

avagy miért is kellene professzionális tanácsot kérnie, mielőtt hozzákezd a betonozáshoz?

A választás nehézségei

A beton sok magánépítkező szemében csupán egy szürke massza, ami idővel megszilárdul. Valójában azonban sokkal több ennél. A felhasználás céljától függően minden esetre találunk megfelelő betonfajtát. A betonnak ugyanis nemcsak a statikai, hanem a bedolgozási gyorsaság, a külső hőmérséklet és sok egyéb tényező által támasztott követelményeknek is meg kell felelnie.
 

A beton lendületbe hozza ötleteit

Az is sokszor előfordul, hogy a cégünk egy kompetens munkatársa tanácsadás keretében új, költséghatékonyabb megoldásokat talál mind a betonfajta kiválasztására, mind pedig a munka lefolyására nézve. Így például a kötéslassító vagy kötésgyorsító hozzáadása a betonhoz csökkentheti az összköltséget, mivel ezáltal jobban tud igazodni a munkatempóhoz. Vagy ha például pumpálható betont használ, megspórolhatja a daruköltséget vagy a betonnak a bedolgozás helyére való manuális elszállítását.
 

Használja fel a profik tapasztalatait

Amilyen korán csak lehet, használja fel a profik transzportbeton területén szerzett bőséges tapasztalatát – munkatársaink szívesen ellátják Önt tanácsokkal a transzportbeton alkalmazásával kapcsolatban és készítenek Önnek ajánlatot – bármiféle kötelezettség nélkül.
 

Minőségi eltérés beton és beton között

avagy miért nem mindegy, mire és miből építi a házát?

Mit jelent a minőség?

A minőség egy nagyon tág fogalom. Cégünk nem elégszik meg ezzel, és hogy a beton minőségéhez a legkisebb kétség se férjen, a folyamatos minőségellenőrzés mellett rendszeres időközönként független szakértők által bevizsgáltatjuk üzemeinket és termékeinket. Így Ön biztos lehet benne, hogy az általunk leszállított beton minden tekintetben megfelel a mindenkor érvényes szabványelőírásoknak és hosszú élettartamú lesz, míg a helyben, saját kezűleg, vagy a kőműves által kevert betonokról ez nem mondható el.
 

Miért is ragaszkodjon a minőségi betonhoz?

A betonok közötti minőségi különbséget nem lehet azonnal észrevenni. A betonozási munkálatok befejezését követően talán évekig, de lehet, hogy csak az első tél végéig örülhet új otthonának, kerítésfalának vagy teraszának. Ekkor azonban már jelentkezhetnek a betonban a súlyos, minőségi hiányosságokra utaló problémák.

Minőségi problémák könnyen adódhatnak, még ha egy tanult iparos szállította és dolgozta is be a betont. És ha az eredeti költségekhez hozzáadja a javítások költségét, mindenképp magasabb összeget kap, mintha már az elején a transzportbetont választotta volna. Ragaszkodjon hát minőségileg ellenőrzött betonjainkhoz.
 

A költségek nem merülnek ki a beton árában

avagy miért is kellene pontosan ellenőriznie, mennyibe kerülnek a betonozási munkálatok valójában?

Olcsóbb-e saját kezűleg?

A magánépítkezőknek saját erejüket és sokszor az egész baráti társaságot be kell vetniük, hogy a saját házról alkotott álmukat megvalósítsák. Ha pedig megkapjuk a transzportbeton árajánlatot, erős a kísértés, hogy magunk vágjunk neki a betonozásnak. Víz ugye van, homokot, sódert és cementet olcsón kapni a TŰZÉP-nél. Ezzel viszont még koránt sincs elintézve a dolog! Minden anyagot a helyszínre kell ugyanis szállíttatni, majd ott tárolni. Betonkeverőt is kell venni vagy bérelni, ami árammal működik. A saját kezű munka ingyenes. A barátokon viszont, akiket nagy nehezen sikerül egy-egy napra összehívni, és akik nagy erőkkel felvonulnak az építkezésen, nem igen spórolhatunk – őket legalábbis bőségesen meg kell vendégelni. És ha a betonozás aztán elkészült, valakinek még fel is kell takarítania a tároló helyeket, és gondoskodni kell a fel nem használt anyagok elszállításáról, valamint vissza kell vinni a kibérelt vagy kölcsönkapott gépeket, szerszámokat. A vonal alatt, ha őszinték akarunk lenni magunkhoz, egy sírni valóan magas összeget kapunk, ami nehezen állja meg a helyét egy professzionális transzportbeton árajánlattal szemben.
 

Spórolni rossz helyen is lehet!

De nem csak az anyagon való spórolásról van szó. Transzportbetonnal mindenekelőtt gyorsabban megy az építkezés – és az idő pénz. És egyszer talán arról is megéri elgondolkodni, hogy saját magához vagy a barátokhoz ugye mégsem fordulhat kártalanítás miatt, ha mégis becsúszna valami hiba?
 

A transzportbeton minden további nélkül pumpálható

avagy miért nem kell lemondania a transzportbetonról még kényes helyzetekben sem?

Nem csak folyadékokat lehet pumpálni!

A transzportbeton a szállításkor nem folyékony bár, de plasztikus. És ez a plasztikus transzportbeton egy úgynevezett betonpumpával pontosan oda pumpálható, ahol szükség van rá.
 

Mikor van értelme betonpumpát alkalmazni?

Betonpumpát akkor van értelme alkalmazni, ha:

  • a manuális szállítás túl fáradságos (pl. egy lift nélküli ház 4. emeletén),
  • nagy mennyiségeket kell bedolgozni azonnal a helyszínen (pl. egy födém betonozásánál),
  • a bedolgozás helyéhez nem, vagy csak a meglévő kertek, kültéri berendezések károsodása árán jutna el a mixer.

     

A betonpumpa számára nincs túl nehéz feladat

A betonpumpa végeredményben ugyanolyan flexibilis, mint a kerti slag. Legyen szó akár 300 m-es távolságról a földön, vagy 50 m-es magasságról - akár tetőkön keresztül -, a modern betonpumpák számára egyik sem jelenthet akadályt. Mindenféle betonpumpát rendelkezésére tudunk bocsátani, függetlenül a megrendelés volumenétől. Értékesítőink vagy diszpécsereink szívesen tájékoztatják Önt a részletekről.
 

Porciózhatóság

avagy miért nem csak a nagy építkezéseknél okos és kedvező dolog transzportbetont alkalmazni?

Az idő pénz!

A transzportbeton-vásárlás egyik legfőbb előnye, hogy időt és ezzel együtt természetesen munkaidőt spórolhat vele, amit ugye meg kell fizetnie. Ebben a tekintetben nincs különbség kis és nagy építkezések között: a transzportbeton alkalmazása mindenhol lehetséges és kifizetődő. És akkor sem kell lemondania előnyeiről, ha csak egy köbméternyire van szüksége.
 

Ha egyedül csinálja, kis mennyiségnél is el kell viselnie a betonozással járó összes kellemetlenséget

Akkor is, és különösen akkor, ha csak kis felületet kell betonoznia, mint pl. az új teraszt vagy a kert körüli kerítés lábazatát, el kell viselnie a saját kezű betonkeverés minden kellemetlenségét, ami az anyagtárolással, a keveréssel majd a maradék anyag eltávolításával jár. És mindezt legtöbbször akkor, amikor a homokrakás helyére tulajdonképpen már virágokat akart volna ültetni.
 

Minden a szervezésen múlik

Ha azonban időben felkeresi értékesítőnket, ők biztosan megtalálják a módját, hogy Ön kis mennyiségeknél is költségtakarékosan élvezhesse a minőségileg ellenőrzött transzportbeton minden előnyét.